Opintomatkat

Arkistoyhdistys tekee opintomatkoja ulkomaille noin kahden vuoden välein.

Opintomatkat suuntautuvat naapumaiden lisäksi muualle Eurooppaan. Matkalla tutustutaan arkistoihin ja asiakirjahallintoon eri organisaatioissa sekä muihin kulttuurikohteisiin. Opintomatkat ovat myös hyvä tapa tutustua suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kollegoihin.

Yhdistys tukee mahdollisuuksien mukaan jäsentensä osallistumista opintomatkoihin. Opintomatkojen ammatillinen anti on korkeatasoista, ja usein myös työnantajat tukevat matkoihin osallistumista.

Viime vuosina Arkistoyhdistys on vieraillut mm. seuraavissa kohteissa: Lontoo (2015), Madrid (2013), Pariisi (2011), Ateena (2009) ja Firenze (2007).

Jäsenillä on mahdollisuus ehdottaa mielenkiintoisia opintomatkakohteita ja toimia myös matkanjohtajina.

Opintomatkojen valokuvia julkaistaan jäsensivuilla.

Lissaboniin 2017 suuntautuvan opintomatkan ajankohta on 16. - 23.9.2017. Matkan valmistelu on käynnissä. Lissabonilaiset kollegamme ovat toivottaneet meidän tervetulleiksi ja tarjolla on useita mielenkiintoisia arkistoja.

Ohessa tarkempi matkasuunnitelma ja ehdotuksia omatoimiretkiin. Matkan varanneet saavat lisätietoja matkasuunnitelman etenemisestä yhdistyksen sihteeriltä.

Matkaohjelma ja reittiopas:

STUDYTOUROFFINNISHARCHIVISTSTOLISBON2017Reittisuositukset.docx1.pdf